Biografie

Boogie Phil had reeds op jonge leeftijd interesse in de muziek van o.m. Little Brother Montgomery, Albert Ammons, Jimmy Yancey en tal van andere pianisten die leefden en musiceerden in grofweg de eerste helft van de vorige eeuw. Met mateloos geduld bestudeerde hij gedurende lang tijd oude boogie woogie opnames van grootmeesters in het vak. Zo bouwde hij doorheen de jaren een eigen stijl op en werd een veelgevraagd pianist die aanvankelijk vooral de solotoer opging. Na verloop van tijd groeide ook de behoefte om een band op te richten. Boogie Phil had de “eight to the bar” microbe inmiddels goed te pakken en droomde van een profcarrière als muzikant. Deze jongensdroom werd uiteindelijk realiteit. Tussen 1993 en 1997 volgde hij een opleiding aan het jazzconservatorium te Gent (B) waarna hij zich fulltime met muziek ging bezighouden.

Zijn eerste band heette THE CHEVY’S. Vanuit zijn interesse voor de boogiestijl ontdekte hij de zwarte jumpbands uit de fifties met veelal een boogiepianist als spilfiguur, ondersteund door een aantal blazers.

 DSC_0233

In 2008 volgde een nieuw project THE RHYTHM DEVILS, min of meer in de lijn van zijn vorige groep maar met een eigenzinniger repertoire. Boogie Phil nam ook de vocals voor zijn rekening. Naast de piano stond hier vooral de tenorsaxofoon centraal.

DSC_2869